Par datoriķiem

Nu jau atkal Latvijas Universitātes fizmatu aprindās ir panesusies diskusija par datorzinātņu nodaļas atdalīšanos no Fizikas un matemātikas fakultātes. Reiz, pirms gadiem trijiem, smagi tika diskutēts par šo tēmu un kā jau parasti tas viss nobeidzās ar Status Quo. Šobrīd DatZ nodaļai ir jauns vadītājs un atkal šis smir jautājums tiek celts gaismā.

Kaut kā pavisam nejauši lasot rakstus par pilnīgi citu tēmu beidzot izpratu šīs “atdalīšanas” būtību.

Patiesībā viss ir elementāri – lielākie atdalīšanās gribētāji (bij. nod. vadītājs Bičevskis kā arī patreizējais nod. vadītājs Borzovs) ir programinžinierijas pārstāvji (CE), viņi galu galā pasniedz šādu priekšmetu otrajā kursā. LU Datoriķu kurss šobrīd teorētiski saucas datorzinātnes (CS). CS būtībā ir matemātika un tai pilnīgi noteikti ir jābūt vienā fakultātē ar matemātiku, savukārt, CE, nu ēēm, tās jau tādas inžinierzinātnes un līdz ar to tās var arī nebūt vienā faķī ar matemātiku.

Ņemot vērā iepriekš minēto, kā arī to, ka šobrīd LU datoriķu kurss arvien mazāk līdzinās CS un arvien vairāk tiek uztaisīts par CE, tad, IMHO, nevienam nebūtu jābūt iebildumu pret šādu atdalīšanos. Pie tam es fizmatu fakultātes vadības vietā izmestu šos te programminženierus uz viņu Laikmetīgās inžinierijas fakultāti un matemātikas nodaļā izveidotu CS kursu.

P.S.
Izrādās, ka php ir stulbs. Nekad nebūtu domājis, ka ja no Temp direktorijas izdzēš to folderi, kuru php izmanto savām vajadzībām (sesijas n’ shit), tad tas pēc vajadzības neprot šos folderus atjaunot. Džizas bladī Kraist.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *