Vai piedzīvosim jaunu Basketbola arēnu būvniecības bumu? (un ko ar tām darīt pēc tam)

Citāts no LETAs:

Zatlers: Latvija nākotnē būtu gatava organizēt Eiropas vīriešu basketbola čempionātu

Rīga, 4.marts, LETA. Valsts prezidents Valdis Zatlers, tiekoties ar Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas (“FIBA Europe”) prezidentu Georgu Vasilakopulu un Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidentu Ojāru Kehri, pirmdien aicināja apsvērt iespēju tuvākajā laikā Latvijā organizēt arī Eiropas vīriešu čempionātu basketbolā, aģentūru LETA informēja LBS Preses dienests.

Jau ziņots, ka vakar tika parakstīts līgums starp LBS un “FIBA Europe” par Eiropas sieviešu basketbola čempionāta organizēšanu Latvijā 2009.gadā.

Tikšanās laikā Vasilakopuls ar Zatleru pārrunāja Latvijas sieviešu basketbola izlases pašreizējos sasniegumus un basketbola attīstību nākotnē, kā arī apsprieda sporta komercializēšanās tendenci pasaulē.

Valsts prezidents uzsvēra, ka tāda mēroga notikums kā 2009.gada Eiropas čempionāta basketbolā sievietēm Latvijas sporta dzīvē būs vienlaicīgi liels izaicinājums un arī lieliska iespēja iegūt pieredzi, kas ļaus Latvijai nākotnē pretendēt arī uz citu līdzīgas nozīmes un mēroga sporta sacensību rīkotāja lomu. Tikšanās noslēgumā Zatlers atzīmēja, ka nākotnē Latvija būtu gatava organizēt ne vien Eiropas čempionātu basketbolā sievietēm, bet arī Eiropas čempionātu basketbolā vīriešiem.

Eiropas sieviešu basketbola čempionāts 2009.gadā no 7.jūnija līdz 20.jūnijam norisināsies Rīgā, Valmierā, Ventspilī un Liepājā.

Paredzams, ka Latvija varētu pretendēt uz 2015. vai 2017.gada Eiropas vīriešu basketbola čempionāta organizēšanu.

Kādas tad ir prasības vīriešu basketbola čempionātam attiecībā pret hallēm? Vismaz trīs halles ar 6000 Sēdvietām (nākotnē iespējams šis cipars varētu pieaugt), kuras, saprotams, ir aprīkotas ar “kubu”. Kā arī viena halle ar 12000 Sēdvietām. Šobrīd Latvijā ir viena halle, kas teorētiski atbilst šīm te prasībām – tā ir Arēna Rīga. Ja Latvija tiktiešām izdomātu rīkot Eirobasketu, tad vismaz trīs halles nāktos būvēt. Ticamākās vietas – Ventspils, Liepāja, varbūt arī Valmiera. Var jau protams cerēt, ka līdz tam laikam būsim pietiekami pārtikuši un basketbols būs pietiekami populārs, lai šīs te halles arī nākotnē varētu izmantot basketbola vajadzībām un uz tām nāks pietiekams daudzums cilvēku, lai šo te arēnu uzturētājiem nebūt lētak tās vienkārši nograut. Skatoties uz šībrīža situāciju neredzu īpašu pamatu optimismam – Ventspilī uz spēlēm sanāk labi ja pus halle (~2000 skatītāju), labākā situācijā ir Rīga, kur (ar smieklīgām cenām gan) Arēnā uz spēlēm nāk 4-5 tūkstoši.

Var jau būt es te esmu baisais pesimists un pēc desmit gadiem situācija būs mainījusies uz labo pusi, bet šis te šobrīd izskatās pēc kārtējā naudas izmešanas pasākuma, uz kura varētu pavārīties daži būvkantori. Varbūt sagaidam labākus laikus un tad domājam par čempionātu rīkošanām.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *