Atskasts uz Final Four

Šis raksts ir tapis manā pierakstu blociņā, ar kuru es vazājos apkārt pa Šauļiem.

Piektdien laicīgi ierodamies hallē un iedzeram negaršīgo lietuviešu alu. Uzreiz vairāki secinājumi.

  1. Skatītāju nav. Laikam no Viļņas pārāk tālu ir jābrauc, savukārt Žalgirim ir vakara spēle. Vietējo līdzjutēju interesi pirmais pusfināls neizraisa.
  2. Mikrofonā runājošos cilvēkus saprast nevar nemaz.
  3. Vidzis dejo labāk
  4. Latvieši ir nospiedošā vairākumā
  5. Štelmaheram ir jauna frizūra

Lietuvos Rytas – Barons

1. ceturtdaļas sākums bija kā auksta duša Lietuvos Rytas komandai – 4 – 14, taču pēc Trifunāviča minūtes pārtraukuma Rytas sāka pievilkt. Ceturtdaļa noslēdzās līdzīgā cīņā. 2. ceturtdaļas pirmajā piecās minūtēs Barons iemeta tikai 2 punktus. Barons gan saņēmās un ceturtdaļas izskaņā pievilka līdz pat -4, taču tā vietā, lai šo te mazumiņu nosargātu, vai pat iegūtu -2, klūdās un pēc puslaika -6. Trešās ceturtdaļas sākums bija spēle uz vienu grozu: to, kurā meta Lietuvos Rytas. Tas pats turpinājās arī ceturtajā. Dažus nejaušus punktus gan Barons guva, bet tie bija tādu individuālu gājienu rezultāts. Zīmīgi, ka 4 punktus Barons neguva pat pēc viņiem par labu piešķirtajām nesportiskajām piezīmēm.

Žalgiris – ASK

Spēles sākums viesa cerības uz līdzīgu spēli, taču, pateicoties Kokaiņa darbībai un Žalgira spēlētāju precizitātei soda metienos, tās ātri vien izzuda. Abās komandās paspēlēt dabūja visi spēlētāji. Vienīgi Kalves uznācienu 4. ceturtdaļā aizēnoja kautiņš starp Rytas un Žalgira faniem, kuram, vismaz klātesošā publika, pievērsa krieni vien lielāku uzmanību nekā darbībām laukumā.

Pēc spēles tika izmantota vietējā Rimi īpašība strādāt līdz 24:00, turklāt alkoholu tirgojot bez laika ierobežojumiem. Tad kāda stunda tika pavadīta meža meklējumos, kurā varētu godīgi noparkoties/padzert/pagulēt.

No, pēc tam, kad tika veiksmīgi veikts apmeklējums uz krusta kalnu, ierodamies pie halles ap vieniem. Un uzreiz ieraugam pirmo sestdienas atziņu – stāvvietā tiek piekopts “dzer un brauc” (jebšu automašīnu pārvietošana no autobusiem paredzētajām stāvvietām).

Barons – ASK

Pirmajā ceturtdaļā bezaizsardzības spēlē mazliet labāk veicās Baronam. Pašā sākumā ASK izskatījās pavisam bezpalīdzīgi, taču, ceturtdaļai turpinoties, spēle izlīdzinājās. ASK beidzot noķēra Baronus 2. ceturtdaļā pēc Sandersa danka. Kādu brīsniņu ritēja līdzīga cīņa, taču tad, ar soda metienu palīdzību, Barons atkal izvirzījās vadībā. 3. cetutrtdaļas sākumā iepriekš izlieto ūdeni veiksmīgi sasmēla ASK, kuru ofensīvai, vai precīzāk defensīvai Barons neatrada pretlīdzekļus. 4. ceturtdaļā turpinot iesākto pārliecinoši uzvarēja ASK.

Lietuvos Rytas – Žalgiris

Spēle sākās ar melnu tablo, sajauktu Lietuvas himnu(!) un Lietuvos Rytas fanu izaicinājumu Žalgira faniem (Milzīgs karogs, kurā burti ŽK (Žalgiris Kaunas) tiek izmesti atkritumu kastē). Pulksteņa trūkumu labāk izmantoja Žalgira spēlētāji, kuri ātri ieguva milzu pārsvaru, ar kura deldēšanu pēc tam visu spēli nodarbojās Rytas. Pēc puslaika pulkstens tika salabots un laukumā ritēja līdzīga cīņa. 4. ceturtdaļā pēc Lietuvos Rytas ofensīvas, kuras laikā tika pievlikts līdz -4 atkal sabojājās tablo, tiesa šoreiz to ātri salaboja. Spēles beigas izvērtās īsta fināla cienīgas – Rytas panāca izlīdzinājumu aptuveni minūti pirms beigām. Tad komandas apmainījās ar precīziem soda metieniem un Žalgirim pēdējā uzbrukuma veikšanai bija atlikušas 4 sekundes. Ar tām pietika, lai vēlāk par fināla vērtīgāko spēlētāju kronētais Dežuans Kollinss, gūtu uzvaras grozu.

Pēc spēles devāmies mājās. Neliels nepatīkams moments trāpījās uz Jonišķu apvedceļa, kur apli nevarēja izbraukt divi Vēja ģenerātoru lāpstiņas vedoši transportlīdzekļi. Diemžēl neviena, kas organizētu pārējo satiksmi nebija, līdz ar to, tur izveidojās pamatīga auto rinda, kura gaidīja nezinot kas notiek.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *