Pretspama rīki

Sēžu te tagad un rakstu specifikāciju vienam projektiņam un izdomāju papētīt kādi tad eksistē komentāru pretspama rīki.

Pirmkārt jau eksistē CAPTCHAs, bet tās ir tik lietotājam nedraudzīgas, turklāt praksē nestrādājošas, ka nav īpaši jēgas tās apskatīt, galu galā, kuram tad patīk zīlēt tos burtiņus iekš tām bildītēm, nemaz nerunājot par tiem nenozīmīgajiem interneta lietotāju procentiem, kuri tās nespēj saskatīt.

Līdz ar to pievērsos filtriem.

Protams, vienmēr pastāv iespēja rakstīt savu filtru, bet – kuram gan tādām lietam ir laiks. Ok, paņemam jau gatavu filtru risinājumu, bet tur atkal sastopamies ar to problēmu, ka spama/labo komentāru datu bāze ir principā jābūvē pašam un filtrs arī jāapmāca pašam.

Neder.

Tātad daram ko – atceramies, ka iekš WP ir tāds brīnumjauks plugins ar nosaukumu Akismet. Attiecīgā brīnuma wikipēdijas lapā apskatam konkurentus. Un tā izveidojas neliels sarakstiņš.

  1. Akismet
    Pats laikam vispopulārākais spamfiltrs blogu pasaulē. Strādā. Piedāvā API, kas to ļauj viegli integrēt ar jebko. Vienīgais mīnuss tāds, ka nav par velti komerciāliem mērķiem
  2. Mollom
    Piedāvā pašu velnu, tai skaitā kaptčas un vēlsazinko, arī par bezmaksu, vienīgi bezmaksai ir tāda nelaime, ka ir limits – 100 pieprasījumi dienā. (plus vēl tas, ka tie bezmaksas pieprasījumi stāv rindā aiz maksas pieprasījumiem)
  3. Defensio
    Šis variants jau ir komerciāliem mērķiem draudzīgāks – proti, ja tu taisi pats savus API pieprasījumus, tad pirmie 15K mēnesī ir par bezmaksu, tālāk nākamie 35K ir par 20$ (kas nav īpaši daudz) pēc tam ik pa 15K + 15$
  4. TypePad Antispam
    Savukārt šis ir mans favorīts – pirmkārt izmanto Akismeta API (kas nozīmē to, ka gatavu kodu principā atrast ir līdz bezgalībai vienkārši) otrkārt ir pilnīgi bezmaksas un bez visādiemtur ierobežojumiem.
    Vienīgais mīnuss šim brīnumam ir tāds, ka projekts ir samērā jauns, kas nozimē, ka filtrs varētu būt vēl tāds diezgan apmācāms, bet šo problēmu var labot tikai laiks.

A jūs jaunieši – ko izmantojat? Ko iesakāt?

Raksts publicēts kategorijā Kods. Iemet grāmatzīmēs tiešsaiti.

4 Thoughts.

  1. Nu te drīzāk saruna ir par to gadījumu, kad ir pasūtītājs, un viņam gribās komentārus, bet negribās spamu. Tāpat ir viens risinājums, kuru nepieminēju, kas saucās “komentēt var tikai reģistrētie lietotāji”, bet šis arī ir imho no neērtajiem gadījumiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *