xls faili iekš php

Kodē php? Profesionāli? Tad šitais, visticamāk, priekš tevis. Pārējie turpina lasīt delfus/fizmatus/nombri/whatever.

Tādad esi takš saskāries iekš specnēm ar prasībām no sērijas “eksportēt uz MS Excel izveidoto sarakstu ar informāciju…”? Neesi – aha – jauniņais, nekas, gan jau saskarsies. Nu vo, es arī biju savā pieredzē saskāries reizes daudz. Katru reizi mani mocīja tāda nepatika pret pārējo kolēģu piedāvātajiem variantiem, taču internets neko labāku nepiedāvāja, tad nu tika veidoti dažādi tur xml:i ar .xls extensionu, kuru tad tjipa excelis saprot, vai arī .csv faili, vai arī tika izmēģināts tas PEARa brīnums

Bet tagad pavisam nesen atkal vienā projektiņā uzpeldēja vajadzība ģenerēt xls failus (nu tur tā ar vairākiem šītiem un visām pārējām izvirtībām), un gribējās vēlreiz uzmest aci internetiem vai nav kaut kas pa šo laiku mainījies dzīvē. Un kā izrādās – ir.

Eksistē tāds viens brīnumjauks projektiņš ar nosaukumu PHPExcel, kurš kā izrādās, ne tikai prot ģenerēt korektus .xls failus, bet suportē vēl visādus brīnumus no sērijas .xlsx (office 2007), rūtiņu mērdžošanu, formatēšanu, formulas, pat attēlu embedēšanu.

I mean, just look at this:

Protams, šis nav quick and dirty almost excel failu ģenerators, bet jebkurā gadījumā dārgo php developeri: es tev šo brīnumu rekomendēju, tici man, tavs klients/projvads/whatever būs tev pateicīgs.

Raksts publicēts kategorijā Kods. Iemet grāmatzīmēs tiešsaiti.

6 Thoughts.

  1. Nu nez, es labu laiku atpakaļ izmantoju to PEAR paku un bij ļooti ērti viss izdarāms. Ar visām šūnu noformēšanām e.t.c. figņām

  2. ko mudies? noformatē normālu XHTML dokumentu un padod kā .xls – ja nevajag visādas formulas, etc drazu, tad viss rādās normāli jau kopš 2000 exceļa. strādā arī iekš mac. viss sarežģītais ir vienkārsš!

  3. Nu kā jau iespējams minēju rakstā, tad šis variants arī ir ticis lietots, bet viņam ir dažādas problēmas ar to, ka piemēram tas pats open-office ne pārāk tādu ver vaļā un paša MS excel vieweris ne tik. Nah ir vajadzīgas liekas problēmas, ja var uzģenerēt normālu īstu .xls formātam atbilstošu failu bez vajadzības paļauties uz kaut kādu MS Exceļa nedokumentēto fīču.

  4. Pirms kāda laika (skatos, pēdējā relīze tagad jau ir 2009.11) bija problēma ar unikodu, ja rindiņa ir garāka par cik tur zīmēm (200 laikam). Kamēr ascii, viss ok. Eksistē ielāps.
    Ceru, ka jaunajā relīzē izlabots. Bet tā – vaļā korekti gan MS gan OO.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *