CREATE TABLE (blah blah)

Ir gadījies tak dzīvē rakstīt kādu CREATE TABLE steitmentu? Nav? Nu ja šķiet, ka arī nebūs, tad atā, uz redzēšanos, lasi nākamo rakstu, vai kaut ko pavisam citu.

Tagad, kad esam palikuši tikai mēs, gīki, runāsim (čukstus) tālāk.

Tātad situācija sekojoša. Tu esi prātīgs cilvēks tu savus tabulas izveides skriptus glabā, bet nezināmu iemeslu dēļ pienāk diena, kad nezināmu iemeslu dēļ (vadības, pašinciatīvas, vai kāda cita motivātora vadīts) nākas nomainīt DBPS (nu tur MySQL:u uz Postgresu, vai otrādi), vai arīdzan vienkārši pēkšņi pienāk brīdis, kad tev viens un tas pats ir jāuztur uz abiem (kas ir nepatīkamāk), vai arī tu vienkārši proti rakstīt CREATE TABLE priekš postgresa/mysql (lieko izsvītro pats), bet tagad vajag sročna priekš tā otra.

So we have a problem. Jo, kaut arī abi tjipa saprot, tjipa to pašu SQL:u, tomēr katram ir savi datu tipi un citas savas niansītes. Ko nu? Var protams lasīt dokumentāciju un attiecīgos pieprasījumus konvertēt ar roku (kas principā laikam ir jebkurā gadījumā forši un ieteicami), bet mēs taču esam slinki cilvēki un galu galā ir takš izdomāti arī datori un tā, kas visādas mehāniskas darbības prot izdarīt mūsu vietā.

Kur gadījies, kur ne – talkā nāk šīsdienas problēmas risinājums. Izvēlamies to dialektu uz kuru gribās to visu nokonvertēt, ierakstam pašu SQL pieprasījumu un nospiežam vienu podziņu. Teorētiski tev būtu jāsaņem (vismaz 80% vienkāršo gadījumu) nokonvertēts SQL pieprasījums, kuru tad nu vari barot iekšā savai DBPS un cerēt uz to, ka tabula izveidosies.

Ja nu gadījumā ietrāpījies starp tiem 20%, kuriem nekas nesanāca, bet proti kodēt php un šo to saproti no tā, kāpēc tieši varēja nesanākt (vai arī tu gribi, lai tur būtu pie atbalstītajām bāzēm arī, teiksim, SQLite vai Orāklis), vai arī vienkārši gribi šito figņu izmantot savā php kodā, tad dodies uz bitu spaini.

Lai nu kā, būšu ļoti priecīgs, ja kādam (vēl bez manis paša) šis izrādīsies noderīgs.

Raksts publicēts kategorijā Kods un atzīmēts ar . Iemet grāmatzīmēs tiešsaiti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *