Reboot

Ha, pie kā gan nenoved saslimšana vasaras vidū!  Varu padalīties: noved pie visādām figņām, sevišķi vēl tad, ja pēdējā laikā galva kūp no visvisādām problēmām.

Oh, well, neiešu te tagad žēloties.

Katrā ziņā, pirmā lieta ko šodien izdarīju bija paredzēta jau pusgadu iepriekš – proti pieteicos studijām. Laikam jau pēdējā gada laikā faķī pavadītie otrdienu un trešdienu vakari ir mani pie tā noveduši. Lai nu kā, izdomāju, ka beidzot jākļūst par trū fizmatu (a to man te vēl pēc pāris gadiem sāks piešūt to, ka pabeidzis esmu `datoriķus`) un, ja priekš manis paliks pāri kāda budžeta vieta, sākšu rudenī apgūt Matemātikas bakalaura diplomam nepieciešamās zinības.

Pārējais patiesību sakot ir sekas – jo, tāpat, jau kaut kad sen iepriekš biju arī izlēmis atjaunot šo te `resursu` tajā brīdī, kad sākšu savas jaunās studiju gaitas.

Līdz ar to nākamais paragrāfs о новом: proti, kas tad te tagad būs.

A būs tā, ka par basketbolu solos točna vairs nerakstīt (nu ja nu vienīgi tajā jomā notiek kaut kas tik kruts, ka par to točna ir jāpadalās), toties rakstīšu всякую математическую фигню, šādus tādus atgadījumus no Kora/Voiskas dzīvēm, padalīšos (varbūt, ja nebūšu žadnijs) ar vienu otru koda gabalu, un ik pa brīdim iestarpināšu visādus sentimentālus ierakstus, kuri neierakstīsies nevienā no augstākminētajām kategorijām, kā, piemēram, šis.

Ak jā un tehniskajiem gīkiem varu pastāstīt, ka tagad šitā lapiņa grozās uz WP; tiesa mana alerģija pret MySQLa izmantošanu personīgām vajadzībām nekur nav pazudusi – šis WP griežas uz SQLite, pateicoties vienam tīri jaukam WP pluginam.

Btw, te būs arī pirmais koda gabaliņš ar kuru padalīšos – lai šo te jauko pluginu piespiestu darboties ir jāizkomentē viena iekš /wp-includes/wp-db.php:

if ( ! isset($wpdb) ) {

/**

* WordPress Database Object, if it isn't set already in wp-content/db.php

* @global object $wpdb Creates a new wpdb object based on wp-config.php Constants for the database

* @since 0.71

*/

//$wpdb = new wpdb(DB_USER, DB_PASSWORD, DB_NAME, DB_HOST); //aizkomentējam, lai strādātu plugins

}

Ja kādu interesē, tad šī rindiņa ir faila beigās.

Labi, penteris pietiekami garš, tiekamies twitterī/feisbukā, vai arī šeit pat.

4 Thoughts.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *