Nošārē vienādojumu

Sveiks manu mīļo matemātiķi, es zinu, ka tu vienmēr esi ar skaudību raudzījies uz s – galu galā viņiem ir iespējas ar saviem sacerējumiem dalīties daudzos un dažādos veidos – viņiem ir tur visādi servisi aļa paste.php.lv, nemaz nerunājot par tādiem koda šārēšanas pasākumiem kā tur teiksim github, kuros ar savu kodu var pazīmēties jau dziļākos ūdeņos.

Bet tev? Vot uzrakstīji tu ūberkrutu un skaistu vienādojumu (nu, nejau obligāti vienādojumu, tur teiksim formulu, vai vienkārši kaut ko skaistu ar matemātiskiem simboliem) un? Sēž viņš tavā kladē, nu varbūt, ja paveicas, vari uzrakstīt to uz tāfeles, vai (šis ir parasti rezervēts pasniedzējiem un matemātisku darbu aizstāvētājiem) ierakstīt to prezentācijā.

Protams, ja esi ūbermatemātiķis, tad jau tu noteikti publicējies visādos tur  zinātniskos žurnālos, bet tos jau lasa tāds šaurs cilvēku loks, un teiksim, savai mammai tu kopiju diezin vai aizsūtīsi.

Bet tas viss mainās šodien. Tev tagad arī savs webserviss, ar kura palīdzību vari zīmēties starp saviem draugiem, radiem un paziņām, nemaz nerunājot par nejaušiem svešiniekiem. Tev tagad tiek piedāvāts vienādojumu šārēšanas serviss, kurš gan (pagaidām) atrodas pavisam sarežģīti uzminamā adresē – https://ramuuns.com/tex.html nu jau atrodas pavisam svaigi skaistā adresē: http://mathtex.im

Ko tad tu tur vari darīt – lūk ko – vari ierakstīt savu matemātisko veidojumu iekš TEXa, ierakstīt tam kādu nosaukumu, kuru tu pats atcerēsies (lai varētu pēc tam sameklēt), un nospiest podziņu saglabāt. Pretī tu iegūsi unikālu adresi savam vienādojumam, kuru tu vari likt iekšā savā blodziņā, vai arī gluži vienkārši saiti uz pašu bildīti, kuru arī vari likt turpat.

Tāpat vari apskatīties, ko tad pārējie ir saveidojuši, kā arī mēģināt sameklēt to, kas tevi interesē (meklētājs NAV pārlieku inteliģents un meklē tikai vienādojuma nosaukumā).

Paldies par uzmanību un lai labi rakstās vienādojumi.

3 Thoughts.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *