SP sadalīšana

Iekš fizmati.lv lapas beidzot parādījās aptauja par šī rudens galveno FMF SP jautājumu – ko darīt ar DF SP – atstāt iekš FMF SP vai arī likt viņiem taisīt pašiem savu.

Tik tālu par faktiem, tālākais, savukārt jau ir mans gluži personiskais viedoklis par šo jautājumu.

Pirmkārt ja jūs man uzdodat jautājumu par to, vai šo te divu fakultāšu, proti FMF un DF, studentu pašpārvaldei ir jābūt kopīgai, vai tomēr tām ir jābūt atsevišķām atbildēšu viennozīmīgi – atsevišķām.

Kāpēc? Pirmkārt, daži no fakultāšu sadalīšanas argumentiem ir spēkā arī šeit: attālums – t.i. vai nu vieniem, vai arī otriem ir jādodas uz ne savām telpām, lai varētu satikties un pildīt SP funkcijas, otrkārt, kāda gan daļa matemātiķim, par citas fakultātes studenta interesēm – pareizi, pilnīgi nekāda.

Bet šis te augstākminētais patiesībā ir tikai ziediņi, pati galvenā problēma šobrīd iekš šīs SP ir pārmērīgais biedru skaits, proti, iekš SP oficiāli darbojas nenormāli liels cilvēku skaits, attiecīgi savākt kvorumu ir pagrūti, tāpat arī vairāk laika tiek pavadīts nevajadzīgās birokrātiskās diskusijās, nevis darot kaut ko noderīgu. Līdz ar to, manuprāt, abas SP daļas tikai iegūs no sadalīšanās – tās kļūs mazākas un cerams lemtspējīgākas un mērķtiecīgākas.

Savukārt tās runas par to, ka redz nebūs, kas uztur tur, teiksim, fizmati.lv – pilnīgas muļķības – būs :) Par pasākumiem runājot, neesmu pēdējā laikā redzējis praktiski nevienu pasākumu, kurš tiktu veidots patstāvīgi – praktiski visi pasākumi tāpat tiek veidoti kopīgi ar kādu citu fakultāti, līdz ar to šeit nekas sevišķi nemainīsies.

Savukārt runājot par naudu – tad atcerities, ka šobrīd valstī tāpat nevienam* naudas nav, līdz ar to 0 dalot ar 2 tāpat rezultātā iegūst šo pašu 0, līdz ar to šis arguments šajā situācijā vienkārši nepiedalās.

* – protams ar dažiem retiem izņēmumiem.

13 Thoughts.

  1. 1) par fizmati.lv, tad 4 gadu laikā nav parādījies NEviens fmf students, kas izrādītu kaut cik lielu interesi par portālu. Protams, ir kaudze ar fmf cilvēkiem, kuri prot kodēt, vadīt projektus utt, bet es vēl tādu neesmu redzējis nevienā sēdē, man neviens nav pieteicies mutiski, meiliski, draugiski utml. Noticēšu tam tikai, tad kad redzēšu :) Citādāk mums būs vēlviens ditfi.lv piemērs.

    2) par kvorumu maybe taisnība, bet tas vairāk atkarīgs no cilvēku motivācijas nevis kopā vai atsevišķi SP.

    3) pat ja pasākumi tiek rīkoti kopīgi, tāpat viena fakultāte izdara “main darbus” un uzņemas iniciatīvu. Šķiet Elīna var pastāstīt vairāk.

    4)naudiskā ziņā, tomēr sanāk tā, ka kopā esot saņemam 1/12 daļu no LU SP, atsevišķi esot būs 1/13 katrai. Domāju, ka arī tādiem uzņēmumiem kā IT Alise, Accenture, Exigen nebūs vairs tik liela interese sponsorēt fizmatus.

  2. 1) – dod šurp
    2) Jo mazāk cilvēku – jo mazāk vari gaidīt, ka gan jau kāds cits to izdarīs manā vietā.
    3) Un te ir problēma tieši kur?
    4) Starp 1/12 un 1/13 nemaz TIK lielas atšķirbības nav (te drīzāk varētu protestēt citas fakultātes) turklāt formāli sadaloties, bet naudu tērējot kopīgi sanāk pat vairāk, jo piekrīti taču man, ka 2/13 > 1/12. Savukārt par sponsoriem runājot, tu domā, ka šogad arī šie uzņēmumi būs gatavi dot naudu dajebkam? Sevišķi pie tā, ka arī to darbiniekiem visticamāk ir samazinātas algas…

  3. to kub ->
    Jā, ir > 13 un viņi visi praktiski ir datoriķi. Es vnk negribētu, lai cilvēki ar SP sadalīšanos sadirstos tā, ka visi datoriķi aiziet un bīda kādu citu projektu.

    to Ramūns ->
    1) nice, esi pirmais, sāku tam ticēt… Jebkurā gadījumā ar lielākiem resursiem var vairāk panākt.
    2) probably, bet jopprojām uzskatu, ka galvenais, tomēr ir motivācija nevis cilvēku skaits.
    3) My mistake! es lasīju Tavu postu kopā ar fizmati.lv aptaujas komentiem un nosecināju, ka Tu domāji, ka pasākumi ar citām fakultātēm tiek veidoti, jo FMF SP vieni paši nevar uzrīkot. Pārlasīju un iepriekšējā posta 3.punktu never mind.
    4) tieši tāpēc no finansiālā viedokļa 2/13 ir vairāk un tas ir arguments PAR atdalīšanos, pie nosacījuma, ka ir kopēja sadarbība. Par sponsoriem, tad ticu, ka arī krīze kādreiz beigsies un datoriķu uzņēmumi tomēr pievērš lielāku uzmanību datoriķu auditorijai -> arguments PAR kopēju sadarbību WEB jomā.

    P.S. Es nepozicionēju sevi kā kvēlu sadalīšanāš PRET vai PAR pusi, bet nosliecos uz to, ka jābūt SADARBĪBAI (vienalga vai SP ir kopīga vai atsevišķa).

  4. neatkarīgi no tā, vai SP veidojas kā divas atsevišķas, vai nē, ir plānots ieviest kvotas vēlēšanām. tas tā kā novērstu kvoruma problēmu.

    par pārējiem argumentiem – ieliec “datoriķi” vietā “optometristi” un paskaties, kas sanāk. Tas pats. Ar tiem pašiem “par” un ar tiem pašiem “pret” un mīnusiem.

  5. Kiril – protams, ka uz optometristiem attiecas šis pats arguments, kas uz datoriķiem, vienīgi šeit šobrīd eksistē viena būtiska atšķirība, datoriķiem IR sava fakultāte un viņiem pat ir sava SP telpa.

    Kvotas tas no vienas puses ir ļoti pareizi, bet šeit gan patiesībā stāsts ir par to, ka ir jāmainās arī SP mentalitātei un manā uztverē sadalīšanās ir lielisks katalizators šīm te pārmaiņām.

  6. Bet, ja šis formālais pasākums ir tapis, tad kāpēc gan to uzreiz neizmantot savā labā?

    Turklāt vēl viena lieta, šī SP nedalīšana patiesībā ir tāda gumijas stiepšana, jo agrāk vai vēlāk tāpat šī te kopības sajūta, kas mums dažiem vecajiem kadriem ir palikusi, ar laiku izplēnēs un tad gan notiks sadalīšanās, un tad iespējams tā vairs nenotiks tik potenciāli draudzīgā gaisotnē, kā to ir iespējams izdarīt šobrīd.

    Tāpt – Kiril, vai tu domā, ka studentu vulgaris, sevišķi interesē SP un tas ar ko tā īsti nodarbojas? Tāpat vai studentam vulgaris interesē tas cik ir SP, un kura tad īsti par viņu atbild? Nemaz un necik.

    Šo pēdējo punktu mums ar tevi, kā ar SP saistītiem cilvēkiem protams ir grūti saprast un pieņemt, bet tā nu tas ir. Turklāt, tāpat kā lielajam vairumam bijušās DN studentu DF izveide likās “a good idea”, tāpat arī viņiem, manuprāt varētu šķist tikai pašsaprotami, ka viņiem ir sava SP, not that viņiem īpaši rūpētu jebkurš gadījums.

    Tas ko es gribu ar šo pateikt ir tas, ka aktīvi par šo jautājumu izsakās un runā tikai tie cilvēki, kurus interesē šis jautājums, un to ir mazākums, un viņi visi ir no tiem “aktīvajiem fizmatiem”, kuriem attiecīgi šis fizmatisms un kopība arī liekas svarīgs. Spēj redzēt pāri šai lietai padomā par to, kas tiešām nāktu par labu, gan SP, gan arī studentam vulgaris, kuru šī te SP teorētiski pārstāv.

  7. Par naudām – LU SP pašpārvaldēm atvēlēto budžetu nedala un nekad nav dalījuši ar fakultāšu skaitu! Konkrēti formulu neatceros, bet zinu ka viens no galvenajiem mainīgajiem bija studentu skaits no kopējā lu studentu skaita. Tātad kopējā summa nemainās, mainās tikai tas vai to administrē 1 vai 2 organizācijas.

    Par kopības sajūtu – nepiekrītu apgalvojumam “mums dažiem vecajiem ir palikusi” – aptaujā 2.kursa studentus, domāju ka lielākai daļai būs pohuj pārējem būs vairāk jā nekā nē.

    par studenta vulgaris neieinteresētību – ja ir 100 cilvēku kopa no kuriem 90 ir pohuj, 7 par vienu, 3 par otru, tad tos 90 varam neņemt vērā – viņiem būs labi tā vai tā. Tātad paliek 10 cilvēku kopa kas sadalās 7:3. Pārējai jau pašsaprotami

    Par “lielajam vairumam DN studentu DF izveide likās ok” – ja nemalos aptaujas pierādīja ko citu…

    atbilde uz tava iepriekšējā komenta pēdējo rindkopu zem aptaujas iekš fizmati.lv iekš šī – Blekss|23.10.2009 00:33 – komentāra.

    P.S.uztaisi lielāku textarea :)

  8. Nu es, kā cilvēks ar skatu no malas, par finanšu lietām, protams, ne sūda nezinu, līdz ar to es pieņemu, ka tev šajā jautājumā ir pilnīga taisnība, tiesa, ja ņem vērā to, ka kopējā summa nemainās, tad parēķini cik ietaupās, kaut vai laiks, kurš, kā runā arī esot nauda, SP biedriem nebraukājot no vienas mājas uz otru :)

    Savukārt, Blekss, es neuzskatu, ka ir iespējams balstīt šādus jautājumus uz mazākuma viedokļiem, tas attiecas, gan par to 7, gan to 3 cilvēku viedokli. Ir būtiski tomēr uzrunāt un uzzināt pārējo 90 cilvēku viedokli šajā jautājumā.

    Tāpat Blekss – atceries tomēr arī to, ka tev kā Zeļļu kojeniekam ir krietni profizmatiskāks viedoklis, kā parastajam DF studentam, līdz ar to tavi pieņēmumi par to, ko domā citi, tomēr ir balstīti šajā tavā fizmatiskās kopības sajūtā.

  9. Bet nau jau runa ka 90 cilvēki nav izteikuši viedokli, ir runa par to ka 90 cilvēku viedoklis ir pohuj. Tātad viņiem nav viedoklis. Runājam ar tiem kam viedoklis ir un pārstāvam vairākumu. Ņemot vērā ka nav iespējams pateikt kā ir pareizi – kopā vai atsevišķi, tad jābūt tam variantam kura pozitīvajam iznākumam tic vairāk cilvēku, neņemot vērā kuri netic nevienam variantam vai tic abiem.

    Ja ļautos savām emocijām būtu ar visām četrām par kopīgu padomi. Taču cik vien manos spēkos izslēdzu savas emocijas un centos rast kādi ir patiesie plusi un mīnusi abiem variantiem. Tos arī esmu izklāstījis iekš fizmati.lv

    P.S.ir stulbi izmantot firebug lai uztaisītu lielāku textarea un varētu ērtāk rakstīt :)

  10. A vot zini – viedoklis pohuj ir viens no iemesliem, kāpēc šajā valstī šobrīd ir attiecīgā ekonomiskā situācija :) Turklāt tiklīdz cilvēku informē par to kāpēc viņam tas ir svarīgi un kādi ir argumenti, tad viedoklis, atšķirīgs no pohuj, uzreiz radīsies. Un joprojām neuzskatu, ka mazākuma diktāts ir pieļaujama pārvaldes forma.

    P.S. – esi takš normāls cilvēks – lieto Chrome
    P.S. II – izskatās, ka viens otrs projekts ir beidzot nonācis ļoti tuvu līguma parakstīšanai.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *