Mājas servera nedienas

Tā nu ir sanācis, ka pēdējā mēneša laikā veselas divas reizes man uz kaut kādu laiku atņirdzās vienīgais mājās izmantojamas linux dators – proti tas, ko es izmantoju privātām vajadzībām par webserveri.

Pirmajā reizē viss notika tā, datoriņš savā oriģinālajā konfigurācijā bija apgādāts ar stipri nenopietnu daudzumu operatīvās atmiņas (256 MB), kā rezultātā kaut kāda servisa uzkāršanās ar tekstu out of memmory bija diezgan normāla parādība. Vienu dienu pārnakot mājās un ieraugot attiecīgo kļūdu izdomāju, ka ZB un izvilku ramu ārā no otra ekvivalentā datora, kurš tobrīd tāpat vairs nekam prātīgam netika izmantots. Tiesa te nu bija, jo kā izrādījās vienam no ramiem bija kaut kāda problēma, tad nu es nočakarējos ar to pasākmu kādas vairākas stundas līdz to sapratu un piedabūju to brīnumu kaut cik darboties.

Enīvei paiet kāda pusotra nedēļa un pārnākot mājās nosecinu, ka brīnums atkal ir pakāries. Nu neko – pārstartēju, domāju viss būs ok, a skuju – šis aiziet restartloopā ar aptuveni sekundes intervālu. Tā, kā man čakarēties ir slinkums atstāju to mierā un vienīgi nosecinu, ka iedarbināt to tagad nevaru. Sāku jau pat štukot, ka jānopērk attiecīgajām vajadzībām kaut kas lietots par ~40Ls.

Enīvei šorīt izdomāju, ka vēlreiz jāpaķimerējas un trial and error rezultātā nosecinu, ka šoreiz vainīgais bija baroklis. Nomainīju to ar otru barokli un viss aizgāja. Tiesa tāpat laikam ir jāsāk domāt par nopietnāka mājas serverīša iegādi :)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *