Free navigation ir maksas pasākums

Pagāšpiektdien internetos parādījās informācija par to, ka Nokia saviem lietotājiem piedāvā jauno Ovi maps 3.0 ar “free navigation forever”.

Es kā N95 un nokia maps 2.0 lietotājs sapriecājos, nodomāju, vo – būs man tagad telefona GPSā arī navigācija, nevis tikai sarkanais punkts. Tad nu sestdien nodarbojos ar telefona salaušanu (uzliku pie viena jaunu firmware, kas savukārt nezināmu man iemeslu dēļ nahrenizēja iespēju rakstīt latviski) un uzliku jaunās smukās Ovi kartes.

Vispirms par labo – kartes patiešām ir jaunas un skaistas – ir pat dienvidu tilts iezīmēts, arī sarkano punktiņu šis brīnums prot atrast krieni ātrāk kā iepriekšējā versija. Tāpat ir iespējams palūgt kartei izdomāt maršrutu un to viņa tad arī smuki piedāvā.

Bet te sākas sūdi, uzspiežot maģisko drive to podziņu navigācija ieslēdzas, arī patīkamā balstiņa ierunājas un tā, bet dažas sekundes vēlāk tiek paziņots patīkamais teksts, ka “Drive navigation is a premium service…” un tālāk piedāvā to iegādāties par 2 euro dienā (nu vai 60 EUR gadā).

Te tev nu bija free navigation. Katrā ziņā jūtos nedaudz pievilts.

9 Thoughts.

  1. Nu redzi, bet tieši šis pats produkts (Ovi maps 3.0) tiek piedāvāts arī priekš N95 tikai tā downloadēšana ir paslēpta citā lapā. Vot kas pietrūkst ir smuka uzraksta par to, ka šiem šiem un šiem modeļiem ir pieejams Ovi Maps, bet tam netiek piedāvāta navigācija – un lūdzu pērciet jaunu telefonu vai arī navigāciju, a tagad produkts ir, reklāma ir, bet navigācijas (for free) nav. Un paskaidrojumu kāpēc arī.

  2. uz nokia 5800 viss iet kā solīts, tiesa ar lv valodu ar pirmo reizi nepalaidās, uzliku eng valodu telefonam palaidu un pēc tam ar lv var palaist bez problēmām.

  3. Laikam vēlreiz jānoprecizē – cepiens ir nevis par to, man nav kaut kas nahaļavu, bet par to, ka tiek izreklamēts, ka serviss tagad ir nahaļavu, bet nav atrunāts, ka tas ir nahaļavu tikai telefoniem x, y un z, bet pārējiem joprojām spēkā ir maksa.

    Starp citu es ļoti cītīgi izstaigāju nokijas lapu un es pat neatradu nekur informāciju par to, ka produkts nahaļavu ir tikai šiem telefoniem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *