Win 8 skype ir nefunkcionāls mēsls un es to dievinu

Skaipu zinat? Nu to čatošanas/zvanīšanas programmiņu, kuru uztaisīja tie igauņu čaļi par zviedru naudu un tad pārdevās vispirms ībejam un tad maikrosoftam. Jā to pašu, par kuras katru jauno versiju cilvēki sašutumā plēš matus un bez kuras ikdienas darbs nav iespējams teju nevienā birojā.

Līdz ar Win 8 iznākšanu iznāca arī īpaši Win 8 metro modern saskarnei veidotais jaunais (nu jau MS izstrādātais) Skype. Man kā cilvēkam, kuram patīk viss jaunais un kurš neizpratnē skatās uz visiem tiem, kuri vienmēr spļaudās par jebkā jaunām versijām, saprotama lieta likās uzlikt sev šo brīnumu un mēģināt ar to kādu laiciņu padzīvot.

Pirmais iespaids bija tāds: hmm – Windows phone skaips uz desktopa, un jā darbojas tieši tāpat kā windows phone skaips – ar domu pēc hzcikilga brīža vienkārši izslēdzas, nepienāk neviena notifikācija no grupu čatiem, failus ne sūtīt ne saņemt nevar, pārslēgties starp čatiem ir vēl neērtāk kā desktopskaipā (kāpēc, kāpēc viņi nevieš Ctrl+Tab, lai pārslēgtos starp čatiem – tā arī nekad neesmu sapratis).

Otrais un trešais iespaids ir būtībā tieši tāds pats kā pirmais, tomēr (un ir pagājis, šķiet, teju mēnesis, kopš instalēšanas) es desktop skaipu esmu atvēris šajā laikā tikai vienreiz. Kāpēc gan tā?

Pavisam vienkārši – dēļ savas gļukainās tendences atslēgties, kā arī dēļ notifikāciju trūkuma par grupu čatiem un arīdzan tāpēc, ka kā jau metro aplikācija, tas nesēž tāskbārā, skaips no visu laiku kliedzošas paskaties uz mani, man tev ir jauna vēsts aplikācijas, kura mani, kā no jaunumiem atkarīgo cilvēku, nemitīgi mudināja tam pievērsties, ir pārvērties par klusējošu rīku, kurā iemest aci tajā brīdī, kad tu par to atceries. Šī iemesla dēļ, pavisam nejaušā kārtā, metro skaips ir kļuvis par manu mīļāko skaipa versiju, kurai, gan es ceru, ka ieviesīs tomēr iespēju kādreiz sūtīt failus, bet tajā pat laikā mazliet skumšu, kad izlabosies visi tie bugi, kuru dēļ tas tagad patīkami klusē.

4 Thoughts.

  1. Nū, Linux Skype ir skaļš, ja vien neesi uzlicis Do not Disturb. Failu saņemšana gan ir drusku caur vienu vietu – vai nu jāmeklē backgroundā lodziņš, vai arī jāver vaļā no systray un tur pie notifikācijām jāklikšķina. Interfeiss, kaut kas pa vidam starp 2.x un 3.x, taču lietot var.
    Un jā, man patīk jaunais Gnome. Bonusā webdev uz Linux ir krietni ērtāks – atkrīt kaudze ar problēmām, kas rodas, pārnesot izstrādājamo kodu no Win development kastes uz Linux serveri.
    Taču nākošo telefonu gan ņemšu ar Win Phone 8, lai arī vēl neesmu to spaidījis. Vienkārši – Nokia ir un paliek Nokia. ;-D

  2. failu sanjemshana linux skaipam ir caur taadu vietu, ka var pat uztaisiit autoaccept un par to aizmirst. faili vienkaarshi nonaak folderiitii, kaa Tev kaads vinjus nosuuta.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *