MeteoLV

Vakardien mans labs draugs/pudelesbrālis/dzirdītājs un biedrs dažos kopprojektos @mrserge uztaujāja man vai nevaru viņam palīdzēt ar patreizējo meteoroloģisko datu dabūšanu no meteo.lv lapas. Paskatījos, ieraudzīju, ka varu gan. Visi vajadzīgie dati ir smuki pieejami skaistā un sakarīgā JSON dokumentā.

Tik tālu viss labi skaisti un burvīgi. Vienīgais mīnuss ir tāds, ka tie gudrinieki, kuri veidoja meteo.lv lapu (gan jau atbilstoši klienta vēlmēm) bija izdarījuši daudz ko, lai apgrūtinātu šo te datu ieguvi – proti, šajā gadījumā tie bija izdomājuši, ka pirms datu atrādīšanas pārbaudīs vai eksistē kaut kāds cepums, kuru uzseto kaut kādā atsevišķā lapā; attiecīgi datu ieguve iespējama čerez diviem redirektiem un akceptējot cepumus.

Saprotams, ka, ņemot vērā faktu, ka jebkurus datus, kurus var atvērt parasts interneta pārlūks, var atvērt arī izmantojot cURL, tad nav jau tā, ka šis apgrūtinājums būtu baigi lielais. Tas vienīgi var atbaidīt salīdzinoši iesācēja līmeņa koderus (es te šobrīd tikai par php koderiem runāju, ja nu kas), kuri a) nezin par cURL b) neprot to lietot.

Te, protams, es izdomāju mazliet vispārīgi paspļaudīties par šo tēmu tviterī:

Šķiet, vienīgā valsts/pašvaldības iestāde, pret kuru man šajā jautājumā jau ilgus gadus ir cieņa, ir Latvijas Banka un tās viegli pieejamie valūtas kursi.

Pēcāk, kad biju apskatījis Sergeja paveikto, izdomāju, ka šo te meteo datu iegūšanu vajadzētu uztaisīt maksimāli vienkāršu un padalīties ar citiem cilvēkiem.

Rezultātā tapa mans pirmais githubā esošais mikroprojektiņš: MeteoLV. Būšu tikai priecīgs, ja tas kādam izrādīsies noderīgs.

Raksts publicēts kategorijā Kods. Iemet grāmatzīmēs tiešsaiti.

3 Thoughts.

  1. Es patiesība nečakarējos. Atradu kaut kādu, laikam, somu meteo webu, kam bija paveca, publiski pieejama PHP klase izveidota, caur kuru varēja dabūt datus vismaz pāris pilsētām Latvijā, tad arī to pielāgoju.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *