Bezjēdzīgais Platīns

Atcerieties to senos laikus, kad mobilo sakaru operatori ne tikai cīnījās par jaunu klientu piesaistīšanu, bet arī par esošo noturēšanu? Protams, tie arī bija tie laiki, kad mobilā tālruņa rēķins sastāvēja no pozīcijām “abonentmaksa”, “sarunas savā tīklā”, “sarunas citos tīklos”, “īsziņas”.  Skaidrs, ka tad attiecīgi ilgie šo te operatoru klienti tika vilināti ar frāzēm, “palieciet pie mums vēl gadu un jums būs vēl lētākas (sarunas/īsziņas/abonentmaksa)”.

Tad pienāca tas interesantais brīdis, kad parādījās tā saucamie flatrate tarifu plāni, kuros atšķiras summas un piedāvātās vienības, bet ideja ir tāda: samaksā summu x un tajā ietilpst tik minūtes, tik īszīņas un tik kasturvēltagadaktuāls. Protams, klienti redzēja, ka tas ir arī viņiem ērti un (iespējams) izdevīgi un pieslēdza sev šos tarifu plānus.

Viss ir labi un skaisti izņemot to vienu momentu, ka tajā brīdī, kad sāc izmantot kādu no šiem tarifu plāniem, tad aizmirsti par savām iepriekšējā paragrāfā minētajām lojalitātes atlaidēm.

Šobrīd pēc būtības sanāk tā – es kā Tele2 klients ar Platīna lojalitātes līmeni esmu viņiem tieši tik pat interesants, kā tas čalis, kurš nupat iegādājās savu pirmo telefonu.

Sanāk īstenībā skumīgi: patreizējie lojalitātes atlaižu piedāvājumi ir stipri novecojuši, savukārt attiecīgie klienti, kuriem tagad pēc būtības būtu jāsaņem vislielākās lojalitātes programmas priekšrocības, šobrīd, visticamāk, nu jau lieto viedtālruņus un mūsdienīgos tarifu plānus un skumji iesmejas ik reizi, kad savā rēķinā ierauga “Lojalitātes līmenis: Platīna”.

3 Thoughts.

  1. Jap, tieši tā. Lielāka uzmanība tiek veltīta jaunu klientu pārvilināšanai, nevis esošo uzturēšanai. A ko darīt? Tarifi lēti, neierobežoti zvani visiem pieejami, mobilais internets sviestmaizes cenā, ekskluzīvi telefoni pieejami visiem operatoriem.

  2. man liekas ka operatori par tevi atceras tad, kad tu grasies mainīt. moš jāpamēģina no sākuma aiziet pie sava operatora un pēc labdien jāsaka -ko jūs varat man piedāvāt interesantu (cenu tak!) lai man nebūtu domas par operatora maiņu?

  3. Savu statusu nezaudēsi! Kaut vai tagad visi ir līdzīgi, tu nezini, kas būs nākotnē. Patreiz LV operatori stihiski cenšas viens otru pārspēt, bet tirgus nostabilizēsies. Kas attiecas uz Tele2, no savas pieredzes zinu, ka darbojas individuālas sarunas ar klientu atbalsta cilvēkiem. Pasaki godīgi savu problēmu un gan jau reālā laikā tiksi uzklausīts. :)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *