Kā nopelnīt 12K latu* divās dienās

Pavisam īss stāstiņš par to, kas tad tika darīts sestdien un svētdien.

Rudens sākumā, kad norisinājās Pastnieks es pamanījos izdarīt muļķīgu lietu ar ar savu DesireHD – nometu zemē. Neveiksmīgā kārtā saplīsa ekrāniņš. Oh, well darboties tas turpināja darboties, bet ņemot vērā vietējo servisu piedāvāto labošanas cenu izdomāju, ka ekrāniņu pasūtīšu no ķīniešiem un gan jau kaut kā pēc tam to nomainīs. Long story short – ekrāniņš ta atnāca, bet servisi nebija pārāk kāri uz mainīšanu un youtube video iedvesmots izdomāju pamēģināt pats (līdz ekrāniņam gan netiku, bet nu lācīts tika diezgan pamatīgi izjaukts). Tad, kad sapratu, ka nebūs un saskrūvēju visu atpakaļ, mēģināju to brīnumu slēgt iekšā, bet te tev nu bija. Biju kļuvis par HTC Brick īpašnieku.

Ko gan dara smārtfounu lietotājs tajā brīdī, kad viņam atņem smārtfounu? Sāk izjust megadiskomfortu. Vārdu sakot sapratu, ka jāiegādājas jauns vietā. Par laimi kā reizi tieši bija parādījušies precīzi tik daudz brīvo līdzekļu, lai tādu iegādātos.

Un tad es nopirku savu windows phone 7 ierīci.

Kāpēc gan tieši tādu? Būtībā divi iemesli – pirmais – mani patiešām bija nobesījis androids. Nē, jūs nesapratāt, MANI PATIEŠĀM BIJA NOBESĪJIS ANDROĪDS. I mean – lētums (un arīdzan linux filozofija (kas nav tas lietotājiem draudzīgākais pasākums)) tam spiedās ārā pa visām malām – jā protams – iespēju ziņā androīds ir nepārspējams, bet ko tev dod tās iespējas, ja tās nav uztaisītas pietiekami ērti lietojamas. Otrais – biju jau ziemā pamanījies palietot HTC HD7, un šis aparāts manī bija izraisījis tikai pozitīvas emocijas. Lai nu kā, bet tieši šis pats modelis tad bija tas, kuru es sev iegādājos.

Saprotams, ka šajā platformā viena no lietām ar ko saskāros bija tieši Latvijai pielāgoto aplikāciju trūkums. (Jā un arī latviskāks klaviatūras man nav :( ). Par laimi, būdams programmētājs sapratu, ka šo lietu varu risināt, kā papildus motivators nostrādāja arī moments par aplikāciju konkursu, kā arī informācija par windows phone codecamp pasākumu.

Lai nu kā, bet sestdien, ar lielām grūtībām pēc krogos pavadītās piektdienas nakts, desmitos no rīta ierados SSE Rīga telpās, kur mani jau sagaidīja mans jaunizceptais kolēģis Rihards, un varējām ķerties klāt pie savu aplikāciju izstrādes.

Ko tad labu mēs pa šīm divām dienām sadarījām?

Well – viena aplikācija ir jau labi zināmā meteoradara widows phone versija, kurai darba nosaukums ir “Baltic Rain”:

Šis protams ir labi un skaisti (un noderīgi ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā un Igaunijā), bet gribās kaut ko funkcionālāku, kaut ko kas tiešām noder ikdienā. Un kaut ko, kas bija pieejams manā HTC nujauķieģelī.

Šī te aplikācija, saprotams, ir Rīgas sabiedriskā transporta kustības saraksts. Darba nosaukums “Transport in Riga”
Ko tad šī aplikācija spēj? Well, pirmkārt parādīt visus transportus:

Tad protams šī te transporta maršrutu (pieturas):

(ievērojiet, ka tuvākā pietura manai atrašanās vietai ir vizuāli izcelta)

Tad saprotams, ka konkrētajai pieturai attiecīgā transporta atiešanas laikus:

Obviously tuvākais atiešanas laiks tiek atzīmēts, tāpat ir iespēja izveidot atgādinājumu, kurš (ja vien tu nemaini savu atrašanās vietu) tev paziņos, ka “Tev tagad ir jāiet”, lai paspētu uz attiecīgo transporta līdzekli.

Saprotams, ka vienkārši nospiežot uz atiešanas laika tiek parādīts cikos tad šis izvēlētais transports būs citās pieturās:

(šeit starp citu arī ir iespēja izveidot šo pašu atgādinājumu)

Protams, kā gan bez kartes!

Tie punktiņi, starp citu ir tikai darba versija, līdz svētdienai šos, tāpat kā arī daudzus citus attēlus gan jau nomainīsim.

Tāpat var izvēlēties, ka kartē tiek rādīts tikai viens maršruts (pie tam tiek rādītas arī tās pieturas, kur tas pietur braucot uz/no depo)

Lai nu kā, redzēs cik daudz vēl līdz svētdienai paspēsim tur sataisīt. Katrā ziņā ir doma par daudzvalodību (paziņojumos protams, ne jau pieturu un maršrutu nosaukumos); funkcionālāku kartes skatījumu; kā arī inteliģentāku sākumekrānu.

Dīvainā kārtā arī ar šo pietika, lai šo te sabiedriskā transporta aplikāciju codecampā atzītu par labāko. Un mēs ar Rihardu katrs ieguvām savā īpašumā Visual Studio 2010 Ultimate ar MSDN abonementu.
Kā apskatījos MS mājas lapā, tad par šādu brīnumu MS prasa ~12K ASV dolāru, kas par diviem eksemplāriem nozīmē 12K Ls.

Laikam jau nākamais mērķis ir dabūt to HTC Radar… :)

9 Thoughts.

  1. Priecāšos, ja atradīsiet jaunajai transporta app skanīgāku nosaukumu par “Transport in Riga”. Tikai tāpēc, lai lietotāji nejauktu ar jau esošo applikāciju.

  2. Nez – 600Ls var ja nu vienīgi nodzert, savukārt šī vizuālā studija (kurai nāk līdzi subscription, kurš ļauj lietot jebkuru MS programmatūru) ir kaut kas ar ko var nopelnīt krietni vairāk :)

  3. Pingback: Shiny Silverlights » Blog Archive » Ten Awesome Apps from 1st Windows Phone Code Camp in Riga

  4. No kurienes tiek ņemti dati par sarakstiem. Vai tā ir offline db vai tiek reālajā laikā ņemti dati no RS mājaslapas?

  5. Malachi, vairaak applikaaciju prieksh Windows Phone.
    To: cirks.
    Visnotalj, nemaz nerunaa, taa gluzhi nav, ka labaak buutu naudinja, bet tikt pie Visual Studio 2010 Ultimate arii ir laba balva + MSDN Subscribtion. Pats lietoju Visual Studio 2010 Ultimate, MSDN ietvaros. Bet par paareejo satura piekljuvi ir cits jautaajums. Protams var diskuteeties, bet ne sheit.

    Applikaacijas jau ir pieejamas. Vismaz ieksh UK Marketplace man raada.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *